
Hermed lidt tips og ideer til pasning af din bedste ven:
Vask og klipning:
Klipning:
Man kan naturligvis få vasket og klippet hos en hundefrisør, men det er ikke særlig svært, hvis du vænner din hund til det allerede fra den er hvalp.
Disse klippemaskiner anbefaler vi:
Oster pro3000i
med skær 10 + 15 + 7F
eller
Aesculap GT405
eller:
Moser
I mine øjne bedst til bamseklip.
Vask:
Der er utrolig mange produkter til vask af hunde. Vi bruger disse:
Shampoo:
Clearly Illuminating
Skal fortyndes 1:5
Balsam:
Laser Lite Dape
1 spsk balsam blandes med 4 dl vand
Her er en ide til hvordan du bedst vasker en Löwchen:
https://www.youtube.com/watch?v=W3bdLWWfiwc&ab_channel=Belgrosslowchen
Sådan klipper du en Löwchen:
https://www.youtube.com/watch?v=4wdJxI1M138&ab_channel=Belgrosslowchen
Dagligdag med lang pels
Hvis du vil udstille, skal Löwchen klippes i den traditionelle løveklip. Klipning foregår ca. hver 3 - 4 uge, hvor den vaskes forinden. Op til en udstilling klipper jeg pels ved poter 8 - 9 dage før, og bagparti og forben 7 dage før. Derefter bader jeg igen dagen før udstilling, og her skal pelsen bare tørre af sig selv.
Hvis man ikke vil udstille, er en bamseklip den mest populære. Så skal hunden klippes ca 4 - 6 gange om året.
I dagligdagen holdes pelsen lang og fin, ved at rede hunden igennem 2 gange om ugen. Når hunden er mellem 1 - 2 år gammel, slipper hvalpepelsen, og her er det bedst at rede hver dag, da der ellers kan kommer nogle stygge sammefiltringer.
Væn hvalpen til at du kigger den i munden. Små hunde får nemt tandsten, så væn hvalpen til du børster dens tænder, enten med et fugtigt stykke bomuld. Det kan fx. være et viskestykke. Når hunden bliver voksen, kan du børste med en lille tandbørste og tandpasta der passer til hund. Dette forhindre også dårlig hundeånde.
Væn også hvalpen til du kigger den i ørerne. Nogle hunde får kløe i ørerne, pga. pels der vokser sammen i øregangen, og der kan opstå svamp eller lign. Du kan evt. spørge din dyrlæge om det skal fjernes.
Til sidst er der klør/negle. Det er forskelligt fra hund til hund hvor hurtigt neglene vokser. Kig på dem og vurder derefter. Du kan selv klippe, eller betale dig fra det hos en dyrlæge eller i en hundesalon.

Socialisering og motionering
I hvalpens første leveår, skal den systematisk socialiseres og vænnes til hverdagen. Den skal have mange små gode oplevelser med andre dyr, hunde og mennesker.
Vi anbefaler kæledyrskompagniet, hvor vi går til hundeleg/hundesprogskole med både hvalpe og voksne hunde. Her er mulighed for at møde mange forskellige hunde og mennesker:
https://www.kaeledyrskompagniet.dk/hundeleg
I dagligdagen kræver en Löwchen ikke særlig meget motion. Det er vigtigt ikke at gå lange ture med din helt nye hvalp, men langsomt øge afstanden. Det er også vigtig, at hvalpen holdes væk fra at gå på trapper eller hoppe ned fra sengen eller sofaen, da det kan skade div. led.
Med en voksen Löwchen kan det være nok med en gåtur på en times tid, hvor den også elsker at få lov til at løbe løs, i dertil lovlige indhegnede områder, eller fx. ved stranden fra oktober til april. Den elsker at lege med andre hunde, og kan også sagtens få nok motion ved at løbe og lege med andre hunde i din have. Löwchen elsker at lege "fang mig hvis du kan",med andre hunde på samme størrelse. Afsløring: løwchen er ikke nem at fange.
Selvom det er en lille hund, går den ikke at vejen for at løbe en tur med dig, og kan sagtens være med på vandreture på 10 - 15 km.
Vi anbefaler at gå til en eller anden form for træning, når hunden bliver voksen. Det kan være lydighed, hoopers, agility, nosework eller (min favorit) rally. Löwchen er utrolig hurtig til at lære. Tjek ud i dit område, hvor man kan gå til træning. Hvis du er medlem af DKK, kan du finde alle mulige former for træning her.